Yüz Şekline Göre Sakal Stilleri ve Modelleri

30 Aralık 2020

Sakal bırakmak bir erkeğin dış görünüşünü doğrudan değiştirir. Öyle ki aynı kişinin sakalsız ve sakallı hali arasında büyük fark bulunur. Sanki başka bir kişiye dönüşürcesine bir değişim içine girilir. Ancak bu durum tercih edilen sakal modeliyle ilgilidir. Doğru bir sakal stili belirlendiğinde hem bakımlı hem de karizmatik bir görünüm yakalanır. Peki, tercih edilen modelin doğru karar olduğundan nasıl emin olunabilir? Bunun için yüz şekline göre sakal stilleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekecektir. Çünkü erkeklerin yüz hatları birbirinden farklı yapıdadır. Yüz yapısı kare, dikdörtgen, oval, yuvarlak, üçgen ve elmas şeklinde olabilir. Her bir yüz şeklinin kendine özgü çizgileri, kıvrımları bulunur. Bu da doğru sakal tarzının yüz hattına oturmasını sağlarken, daha estetik bir görünümü ortaya çıkarır. Yazımızın devamında yüz yapısına göre sakal modellerinden bahsedeceğiz.

Yuvarlak Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri / Stilleri

Yuvarlak yüz yapısında, saç çizgisinden çeneye olan kısım ve bir elmacık kemiğinden diğer elmacık kemiğine olan kısım genellikle aynı uzunluktadır. Bu durum yüzün tombul gözükmesine neden olur. Fazla kilosu bulunmayan fakat yuvarlak yüz şeklinden dolayı tombul bir görünümü bulunan erkekler, bu dezavantajı doğru bir sakal modeliyle avantaja dönüştürebilir. Çeneyi daha uzun gösteren keçi sakal ve Van Dyke sakal tarzıyla simetrik bir görünüm elde edilecektir. Yuvarlak yüz şekline göre uygun saç stillerini görmek için Yuvarlak Yüz Şekline Göre Saç Stilleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Yuvarlak yüze hangi sakal yakışır sorusunun bir yanıtı da tek biçimli sakal modelidir. Yüzde bıyık ve sakal iç içe geçmiştir ve tüm sakal boyu aynıdır. Arzu edilirse çene bölümündeki sakal birkaç cm. uzun bırakılabilir. Böylece çeneyi uzun gösterme hedefine ulaşılmış olacaktır.

Oval Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri / Stilleri

Oval yüz şekli bulunan erkekler sakal modelleri konusunda daha avantajlıdır. Bu yüz yapısının birçok sakal stiline uyumlu olduğu görülür. Eğer elmacık kemikleri çeneden geniş ve çene kısmı yuvarlaksa ortaya oval yüz yapısı çıkar. Simetrik, orantılı ve ilgi çeken bir yüz tipi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Oval yüz şekline göre uygun saç stillerini görmek için Oval Yüz Şekline Göre Saç Stilleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Oval yüze kirli sakal modeli ayrı bir hava katar. Kısa sakalı tercih etmeyen erkekler için Bandholz sakalı bir başka seçenektir. Ancak Bandholz tarzına kavuşmak için sabırlı olmak gerekir. En az 6 aylık bir uzama süresinin ardından sakal ve bıyığın belli oranda kısaltılmasıyla bu stil ortaya çıkar.

Dikdörtgen Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri / Stilleri

Yüzün uzunluğu genişliğinden daha fazla ise dikdörtgen yüz şekli söz konusudur. Ayrıca çenenin köşeli olması gerekir. Bu yüz tipinde alın, çene ve elmacık kemikleri aynı hizadadır. Dikdörtgen yüz şekli sakal modelleri genellikle yanakları daha dolgun göstermek amacıyla tercih edilir. Garibaldi sakal modeli bu amaca uygundur. Garibaldi, Bandholz’a kıyasla daha kısa tutulur. Çene kısmındaki sakala yuvarlak bir hat kazandırmak için sakal kısaltılır. Böylece dikdörtgen şekli orantılı biçimde besleyen bir görünüme kavuşulur. Dikdörtgen yüz şekline göre uygun saç stillerini görmek için Dikdörtgen Yüz Şekline Göre Saç Stilleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Bıyık ve sakalın birleştiği top sakal modelleri dikdörtgen yüzlere rahatlıkla uygulanabilir. Bıyığın daha gür, sakalın daha kısa tutulduğu bir kesim ile imajdaki güçlü mesaj çevreye verilebilir.

Kare Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri / Stilleri

Geniş elmacık kemiklerinin bulunduğu, alın ve çene yapısının köşeli ve kare formunda olduğu yüz tiplerine kare yüz şekli adı verilir. Geometrik bir yüz tipi olduğundan sakal tercihinde simetriyi güçlendirici modellere yönelmek gerekir.Kare yüz şekline göre uygun saç stillerini görmek için Kare Yüz Şekline Göre Saç Stilleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Kare yüze sakal modeli denildiğinde ince sakallar bir adım öne çıkar. Favorilerden gelen incelik yüz hattında sakala karışır. Sakalın gereğinden fazla uzamasına izin verilmez ve belirli periyotlarda sakal kısaltılır. Yüze erkeksi bir nitelik kazandıran köşeli yapıyı ince sakallar ile güçlendirebilirsiniz.

Elmas Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri / Stilleri

Elmas yüz şablonunda elmacık kemikleri daha belirgin haldedir. Diğer yüz tiplerine nazaran alın dar kalmıştır. Favorilerin uzun tutulduğu, bıyığın öne plana çıkarıldığı, çenenin sakalla kaplandığı sakal türleri elmas yüze yakışacaktır. Elmas yüz şekline göre uygun saç stillerini görmek için Elmas Yüz Şekline Göre Saç Stilleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Bıyık ile sakalın birleştiği top sakal modelleri bu yüz tipi için tercih edilebilir. Sakalın aşağıya doğru sivri tutulması estetik imajı destekleyici bir hamle olacaktır. Kirli sakaldan hoşlanan erkekler ise bıyığı gür bırakabilir. Böylece ilgi merkezi bıyık haline getirilir.

Üçgen Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri / Stilleri

Yüzün en geniş bölümünün çene olduğu ve alnın, elmacık kemikleri ile çeneye kıyasla daha dar kaldığı yüz tipine üçgen yüz şekli denilmektedir. Yüze erkeksi bir hava kattığından simetrik avantajı doğru beslemek önemlidir. Bu nedenle çene kısmının daha dolgun gösterilmesi gerekir. Çeneyi dolgunlaştıracak sakal stilleri üçgen yüzdeki geometriyi öne çıkarır. Üçgen yüz şekline göre uygun saç stillerini görmek için Üçgen Yüz Şekline Göre Saç Stilleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Çapa sakal ve balbo sakal tarzları üçgen yapıya uyum sağlar. Çapa sakalda çene hattı boyunca uzanan ince ve sivri bir sakal modeli bulunurken, balbo sakalda ise favorilere temas etmeyen ve çene boyunca uzanan gür bir sakal stili söz konusudur.

Yüz hattına göre sakal seçimi yaparken keçi sakala da bir şans vermek gerekir. Üçgen yüzün sağladığı geometrik faydayı keçi sakalın çekiciliğiyle bir araya getirebilirsiniz.

Kalp Yüz Şekline Göre Sakal Modelleri / Stilleri

Kalp yüz tipleri aslında üçgen yüz formunun tam tersidir. Üçgen şablonda çene genişken, kalp şablonda çene dardır. Ayrıca kalp yüz şeklinde alın bölgesinin geniş olduğu görülür. Bu yüz hattı gerçekten bir kalbe benzemektedir ve ismini buradan alır. Oval yüz şekline göre uygun saç stillerini görmek için Oval Yüz Şekline Göre Saç Stilleri yazımızı okuyabilirsiniz.

Çenenin dar görünümünü kuvvetlendirmek için keçi sakalın etkisinden yararlanılabilir. Aşağıya doğru sivrilen keçi sakal sayesinde dikkat çekici bir imaj ortaya çıkacaktır. Aynı durum top sakallar için de geçerlidir. Bıyıkla birleştirilen top sakalın uç kısmı aşağıya doğru sivriltilebilir. Van Dyke sakal türü “V” şeklini alacak şekilde kısaltılarak kalp yüz şekline uyumlu hale getirilebilir.

Kalp yüz sakal stilleri hakkında düşünürken Garibaldi sakalı es geçmemek gerekir. 15 cm ile 20 cm arasına kadar uzatılan sakalın alt kısmının yuvarlak şekil verilerek kısaltılması, çenenin dar görünümünü ortadan kaldıracaktır. Bu sakal tipi ayrıca dikdörtgen yüz şekline de uygundur.

Yüz Şekline Göre Sakal Modelinin Saçlar ile Uyumu

Sakal modelleri ve yüz şekilleri arasındaki mutlak uyumu yakalarken dikkat edilmesi gereken diğer unsur ise saç stilidir. Yüz tipine göre sakal stilleri seçmek tek başına yeterli olmaz. Evet, yüz hatlarınızı tercih ettiğiniz sakal modeliyle uyumlu hale getirebilirsiniz; ancak yanlış bir saç stiliyle bütün emekler boşa çıkabilir. Sakal ve saçın birbirinden bağımsız olmadığını, aksine birbirini tamamlayan parçalar olduğunu unutmamak gerekecektir. Soğukların yaklaştığı şu günlerde saç ve sakal ile oluşturduğunuz tarzınızı tamamlayacak erkek bot ve erkek montlar için markastok.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Siz de sezonun trend ürünlerini keşfetmek ve modanın nabzını tutmak için Markastok Blog’u takip etmeyi unutmayın : https://blog.markastok.com/yuz-sekline-gore-sakal-stilleri-modelleri/

 

© Copyright 2011-2020 Avmgezgini.com    / GALAKSİ