NIKE KADINLAR İÇİN GÜCÜN GELECEĞİNİ TANIMLIYOR: AIR FORCE 1 x RAISA & VANESSA

03 Ekim 2018

NIKE KADINLAR İÇİN GÜCÜN GELECEĞİNİ TANIMLIYOR:

AIR FORCE 1 x RAISA & VANESSA

Nike Air Force 1, 80’li yıllardan bu zamana kadar birçok sanatçı ve tasarımcıyla sayısız farklı edisyona büründü. Farklı disiplinlerden kadınları tasarım etrafında toplayan Nike, “Force is Female” projesiyle Air Force Sage Low modelini, Raisa & Vanessa ile sadece kadınlar için yepyeni bir görünüme kavuşturdu.

Nike, sporun engelleri yıkan, insanları bir araya getiren ve değişime öncülük eden yönüne olan inancı ile dünyadaki her sporcuya yenilik sunarak kadınlara ilham vermeye devam ediyor. Tüm dünyadaki kadınların kendi sınırlarını keşfetmesi, kendilerini geçmeleri için spor kültürünü yayarak onlara destek olan Nike, kadınların spor kültürünün günlük görünümdeki versiyonlarında da onlara ilham verecek tasarımlar yaratıyor. “Force is Female” projesinde de bu söylemin altını çizecek Türk tasarımcılardan Raisa & Vanessa ile bir araya gelen Nike kadınların gücü ve özgürlüğünü kutluyor.

Raisa&Vanessa markasının kreatif direktörü Vanessa ve Raisa Sason, bu işbirliğini; “Hepimizin içinde durdurulamayan güzel ve kuvvetli bir ateş var. Kadınların gücüne inanıyoruz. Biliyoruz ki kadınlar istediği takdirde dünyada her şeyi değiştirebilir. Ayağını sağlam basan kadınlar için Nike Air Force Sage Low’u alev motifleriyle yeniden tasarladık. Bu iş birliğinin içinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz.” diye özetledi.

Tüm sanatçılar, sporcular ve yaratıcıların ilham verme gücünü vurgulayan aktris Berrak Tüzünataç ise kadınların güçlenmesiyle yaratılacak dönüşümün dünyayı harekete geçireceğini dile getiriyor.

Raisa & Vanessa’nın yeni koleksiyonunun sunumundaki güçlü kadın mesajını destekleyen Tekvando Avrupa ve Dünya Şampiyonu İrem Yaman ise gücün fiziksel bir üstünlük olmadığını aksine, can vermek, emek vermek, değer yaratmak, iz bırakmak olduğunu söyleyerek; ilham verebilmenin gücünü olduğunu vurguluyor.

Triatlet Esra Gökçek, “Force is Female”i kadınların kalıplara konmaya çalışılmasına rağmen kendini her şartta özgürce ve kendi diliyle ifade edebilmesi, yapamazsın denileni inatla yapabilmesi olarak ifade ediyor.

Model Deniz Tekin ise ilham veren ve özgürlüğünün farkında olan kadınların gücün başarıyla beraber geldiğinin farkında olduğunu söylüyor.

Raisa & Vanessa tarafından özelleştirilen Nike Air Force Sage Low silueti için, 4 Ekim 2018’den itibaren, nike.com/istanbul sayfası üzerinden yapılacak başvurular üzerinden sınırlı sayıda kişi seçilecek. Bu sayfa üzerinden seçilen kişiler Raisa&Vanessa markasının kreatif direktörü Vanessa ve Raisa Sason ile gerçekleştirilecek workshoplara katılarak ayakkabıları satın alma imkanı bulabilecek.

 

© Copyright 2011-2020 Avmgezgini.com    / GALAKSİ