Geleneksel Eyüp Oyuncakları,Biz Cevahir Haliç Avm'de Canlanıyor..

Etkinlik Tarihi: 14 Nisan - 15 Nisan 2018
 
GELENEKSEL EYÜP OYUNCAKLARI BİZ CEVAHİR HALİÇ AVM’DE CANLANIYOR!
 
Biz Cevahir Haliç Avm’de çocuklar Eyüp Oyuncakları Ustası ile hem geçmişe keyifli bir yolculuk yapıyor, hem de oyuncaklara renklerle yeniden hayat veriyor.
 
Geleneksel Eyüp Oyuncakları, İstanbul’un en gözde semtlerinden biri olan Eyüpsultan’da bundan yaklaşık ​500 yıl önce ortaya çıkan, 1630’lu yıllarda Evliya Çelebinin dünyaca ünlü Seyahatnamesine de konu olmuş, tarihi ve felsefi değerlerini kaybetmeyerek ustaları tarafından oyuncakçılık geleneğinin devamı niteliğinde günümüze kadar taşınan bir oyuncak kültürüdür.
 
Oyuncakların tamamı ahşap, tahta, deri gibi tamamen doğal ve geri dönüşümlü malzemelerden yapılan, çocukların sağlığına zararlı hiçbir madde kullanılmayan ve oynaması çok zevkli olan bu oyuncakların tarihini, günümüze kadar uzanan hikayesini ve yapılış öykülerini dinlemek, oyuncaklar ile nasıl oynanacağını öğrenmek isteyen tüm çocuklar Biz Cevahir Haliç Avm’de buluşacaklar. 
 
14-15 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek Düdüklü Testi ve İpli Fırıldak Oyuncak Atölyeleri ile çocuklar oyuncaklarını dilediği gibi boyayabilecekler.
 
Atölye çalışmalarına 4 yaş ve üzeri olan tüm çocuklar katılabilecek. Etkinlik kayıtları bizcevahirhalicavm.com adresinde yer alan başvuru formu ve 0212 601 44 00 numaralı irtibat telefonu ile alınacak. 
 
E-Bültene Katıl Etkinliklerden Haberdar Ol...
© Copyright 2011-2020 Avmgezgini.com    / GALAKSİ