Organ Bağışı Bilinci Antalya Migros Avm'de

Etkinlik Tarihi: 17 Ekim - 28 Ekim 2018
ORGAN BAĞIŞI” BİLİNCİ 
ANTALYA MİGROS ALIŞVERİŞ MERKEZİ’NDE 
 
Türkiye Organ Nakli Vakfı ile Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü iş birliğinde düzenlenen "2. Uluslararası Organ Bağışı Afiş Yarışması" için hazırlanan afişler, 17 - 28 Ekim 2018 tarihleri arasında Antalya Migros AVM’de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
 
Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve Türkiye Organ Nakli Vakfı ile birlikte gerçekleştirilen; İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Karaciğer Nakli Derneği ve Organ Nakli Koordinatörleri Derneği tarafından desteklenen 2. Uluslararası Organ Bağışı Konulu Afiş Tasarımı Yarışması’nın kazananları, uluslararası bir jüri tarafından Cenevre’de belirlenmişti. Birinciliği Çin'den Yuan Liu’nun kazandığı yarışmaya 32 ülkeden toplamda 1.440 eser katıldı. Türkiye’den Sevilay Can ve İran’dan Seyed Mahdi Seyed Asgari ise yarışmanın ikincisi ve üçüncüsü oldu.
 
“Organ Bağışı” konusunda uluslararası alanda toplumsal farkındalığı arttırmayı ve organ nakli ile hayata dönmeyi bekleyen daha fazla hastaya fırsat sunmayı amaçlayan poster yarışması, teması itibarıyla da dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. 
 
Yarışma için hazırlanan ve sergilenmek üzere seçilen poster çalışmaları,17 - 28 Ekim 2018 tarihleri arasında Antalya Migros AVM’de sanatseverler ve organ nakli konusunda duyarlı vatandaşların beğenisine sunuluyor.
 
Birincisi 2015 yılında yapılan 1. Uluslararası Organ Bağışı Afiş Yarışması'na da 38 ülkeden 2.200 kişi katılmış, eserler 10 farklı ülkeden grafik tasarımcısı, akademisyen ve uzmanlardan oluşan jüri tarafından değerlendirilmişti. Yarışmanın her iki yılda bir tekrar etmesi planlanıyor.
 
 
E-Bültene Katıl Etkinliklerden Haberdar Ol...
© Copyright 2011-2020 Avmgezgini.com    / GALAKSİ