Sanatın En Kırılgan Hali Yumurtadan Sanata Sergisi Beylikdüzü Migros Avm'de

Etkinlik Tarihi: 10 Nisan - 16 Nisan 2017
YUMURTADAN SANATA SERGİLERİ
 
Türkiye’nin ilk ve tek yumurta oyma eserleri sergisi olan “Yumurtadan Sanata Türkiye Sergileri” gittiği şehirlerde ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan yönüyle tanınıyor. Sanatın en kırılgan hali ana temasıyla Türkiye yolculuğuna devam eden Yumurtadan Sanata Sergileri, Türkiye’de gören herkesin hayran kaldığı yumurtalar olarak ta tanınıyor.
 
İçi boşaltılmış yumurtanın özel matkap ve hassas delici aletler kullanılarak farklı birer eser haline getirildiği yumurta oyma sanatı, Güzel Sanatlar dalında, ince işçilik gerektiren hassas sanatlardan birisi olarak kabul edilirken; bir çok sanat eleştirmeni yumurta oyma sanatını güzel sanatlar kategorilerinde “sanatın en kırılgan hali” olarak nitelendiriyor.
 
Sergilerin gerçekleştirildiği şehirlerde ziyaretçileri tarafından özel bir ilgi gören ve bu zamana kadar yaklaşık 200 binden fazla kişi tarafından ziyaret edilen “Yumurtadan Sanata” sergileri ziyaretçilerini hayrete düşürmeyi başarırken, yapısal olarak mikron kalınlığında olan tavuk yumurtası kabuğunun üzerinde yapılan oyma işlemleri ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekiyor.
 
Türkiye’nin en önemli Yumurta oyma ustası olan Yusuf Eygören tarafından hazırlanan yumurta oyma eserleri, Gazeteci Yazar Murat Akarçay tarafından 2015 yılında geliştirilen “Yumurtadan Sanata” adlı Türkiye Sergi Projeleri kapsamında çeşitli şehirlerde ziyaretçileriyle buluşmaya devam ediyor. 
Yumurtadan Sanata Sergisi 10-16 Nisan  tarihleri arasında Beylikdüzü Migros Avm'de 
 
E-Bültene Katıl Etkinliklerden Haberdar Ol...
© Copyright 2011-2020 Avmgezgini.com    / GALAKSİ