Çanakkale Zaferi, 102. yılında Beylikdüzü Migros AVM'de Yeniden Hayat Buluyor

Etkinlik Tarihi: 13 Mart - 19 Mart 2017
Çanakkale Destanı Beylikdüzü’nde Yaşatılacak
 
Türkiye tarihinin gelmiş geçmiş en önemli destanlarından biri olan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, 102 yılında Beylikdüzü Migros AVM'de yeniden hayat buluyor.
 
13 - 19 Mart tarihleri arasında Migros AVM'de ziyaretçilerini ağırlayacak olan Çanakkale 1915 Sergisi, bu topraklarda ve tüm dünyada anılan Çanakkale destanını bir kez daha yaşatacak.
Türkiye'nin önde gelen koleksiyonerlerinden Onur Akmanlar'ın koleksiyonundan oluşan Çanakkale 1915 Sergisi ile yaklaşık bir yıl boyunca devam eden destansı mücadele ziyaretçilere yeniden aktarılacak.
 
7 gün sürecek Çanakkale 1915 sergisi ile dünyanın dört bir yanından gelerek Çanakkale Boğazı'na dayanan yüz binlerce düşman askerine karşı canı pahasına direnen ve vatanının bir karış toprağı için aylarca savaşan Türk askerinin kahramanlık hikâyeleri anlatılacak. Türk askerinin Çanakkale Savaşı’ndaki onurlu mücadelesi, kahramanlığı ve inancının gözler önüne serildiği sergide, Çanakkale'de kullanılan topların, mayınların mermilerin bire bir ölçekli replikaları da sergilenecek.
 
Nusret Mayın Gemisi ve Mesudiye Zırhlısı da sergide
 
Yılların birikimi ve uzun süren araştırmalar sonucu gün yüzüne çıkarılan Yüzbaşı Hakkı Bey, Seyit Onbaşı, Cemal Çavuş gibi kahraman Türk askerlerinin hikâyeleri panolarla katılımcıların ilgisine sunulacak. İşgal kuvvetlerinin donanmasına ait yüzlerce gemiye Çanakkale Boğazı'nda geçiş izni vermeyen Nusret Mayın Gemisi ve Mesudiye zırhlısına ait görseller ve hikâyeleri de sergide yerini alacak. Sergide orijinal Türk Subay ve Er Harp Madalyası, İngiliz ve Fransız Madalyası posta kartları, gerçek mektuplar, dönemin dergileri ve fotoğrafların yer aldığı panolar da bulunuyor.
 
E-Bültene Katıl Etkinliklerden Haberdar Ol...
© Copyright 2011-2020 Avmgezgini.com    / GALAKSİ